top of page

Habitantes del desierto: Su historia

Tekst: over een studie door Maricarmen Tapia G.
Webontwikkeling en animaties: Rodrigo Burgos Z.
2006

Los Habitantes del Desierto (Inwoners van de woestijn)is een winnend Fondart-project waarmee we in een toegankelijke en interactieve taal een stedelijke en territoriale studie hebben kunnen vertalen, ontwikkeld door Maricarmen Tapia. Het resultaat was een webpagina die, naast online, in CD-formaat werd verspreid naar verschillende scholen en culturele instellingen voor gratis gebruik.

Op een compacte en plezierige manier is het mogelijk om binnen te komen en je te laten meeslepen door de verre geschiedenis van de Atacamean-cultuur tot een kritische analyse van de situatie van San Pedro de Atacama in onze dagen door middel van afbeeldingen, verklarende audio en geanimeerde kaarten.

Overweldigend, terwijl het door zijn geschiedenis vordert, het bewustzijn van het bewonen van een fragiel en eindig territorium en resulterend in een geweldig voorbeeld dat moet worden gevolgd door nieuwe generaties rond het milieuvraagstuk en het duurzame gebruik van onze hulpbronnen. (klik op de afbeelding om in te voeren)

bottom of page