top of page

Op de stoep

Script en tekeningen: Rodrigo Burgos Z.

2017 tot nu

Ik kwam in 2006 in Brussel wonen. Sindsdien woon ik in de gemeente Sint-Joost-ten-Node, een van de 19 gemeenten met de Belgische hoofdstad en waarvan het record van de kleinste van alle land. Verschillende nationaliteiten bestaan naast elkaar op deze kleine vierkante kilometer en hoewel ze voornamelijk worden bezet door Belgen, Turken en Marokkanen, is het mogelijk om mensen van over de hele wereld te vinden. Alleen vanuit dit feit kan men zich al alles voorstellen dat te vinden is vanaf de stoep.
Tekeningen voor De Schakel magazine van het gemeenschapshuis Ten Noey: http://www.tennoey.be/publicaties

brexit
brexit

- Greet, nu we 47 jaar getrouwd zijn, ga je niet van me willen scheiden, toch? - Rustig maar Edgar, moest dat er echt van komen dan doen we toch gewoon zoals bij de Brexit: we behouden altijd onze economische en commercïele relatie.

press to zoom
Rommelmarkten
Rommelmarkten

- op termijn zijn deze rommelmarkten de meest duurzame manier om dingen die we niet meer gebruiken weg te doen en zo te vechten tegen de opwarming van de aarde - ah, daar ken ik niets van. Dit zijn allemaal spullen die in mijn tuin terecht gekomen zijn tijdens het laatste onweer en de felle rukwinden

press to zoom
Open lucht
Open lucht

- Schitterend idee om de kinderen weg te halen van hun scherm en ze buiten in de zon te laten spelen. -Haha moet je zien wat die gekke meisjes van mijn klas vroeger mij nu sturen!

press to zoom
bottom of page